Європа готується послабити карантин.

Наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук передає:

-Франція, Іспанія, Бельгія і Фінляндія вже створили експертні комітети, щоб вивчити поступове зменшення карантину і строгих обмежень. При цьому країни прагнуть уникнути другої хвилі епідемії, яка може остаточно перевантажити систему охорони здоров’я.

Про це пише британське видання Financial Times.

Педро Санчес, іспанський прем’єр-міністр, в суботу продовжив закриття своєї країни ще на два тижні до 26 квітня, але заявив, що заборона, введена в минулому місяці, на всі несуттєві роботи, включаючи виробництво і будівництво, буде знята після Bеликодня.

“Коли ми будемо контролювати криву (інфекції), ми перейдемо до звичного способу життя і відновлення нашої економіки. Команда епідеміологів вже два тижні працює над планом відновлення економічної і соціальної діяльності”, – додав Санчес.

Анжело Борреллі, керівник Італійського агентства цивільного захисту та координатор боротьби зі спалахом вірусу в країні припустив, що “другий етап” закриття країни може початися в наступному місяці.

“Я не хочу вказувати дати, але між тепер і 16 травня ми можемо мати додаткові позитивні дані, які дозволять відновити діяльність, а потім почати другу фазу”, – сказав він.

Данія, яка однією з перших припинила свою діяльність і закрила кордони, минулого тижня стала першою країною, де запровадили графік про скасування обмежень.

“Якщо ми, данці, наступні два тижні – після Великодня – продовжимо стояти разом, на відстані, і якщо цифри залишаться стабільними і будуть давати підстави для ослаблення обмежень, тоді уряд знову почне поступове і контрольоване відновлення нашого суспільного життя”, – заявила прем’єр-міністр Метте Фредерікса 30 березня.

Джерело:
(https://www.ft.com/con…/1fa5ae87-b3b6-4708-b9c5-58d2077b8d95)

peredplata