ШАНОВНІ РОБОТОДАВЦІ, НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ СВОЇХ ПРАЦІВНИКІВ.

 

 

Обмежувальні заходи, запроваджені на території України внаслідок поширення коронавірусної інфекції, суттєво впливають на фінансовий стан кожної родини. Однак в умовах складної ситуації недобре заощаджувати кошти на соціальному та майбутньому пенсійному забезпеченні працівників.

Аби забезпечити свої родини найнеобхіднішими засобами для існування, громадяни погоджуються на будь-які умови роботодавця, при цьому втрачають можливість користування державними гарантіями, зокрема субсидією, державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, втрачають страховий стаж. Отримуючи заробітну плату неофіційно, “в конвертах”, працівники добровільно позбавляють себе законного права на щорічну відпустку, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, отримання страхових виплат та ін.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області звертається до роботодавців області, які продовжують працювати у ці важкі часи у сфері торгівлі, мережі аптек, інтернет-магазинів, інших сферах діяльності, не забувати про відповідальність за долю своїх працівників та забезпечувати їм належний соціальний захист. 

Нагадуємо, що розмір та право на отримання соціального забезпечення під час трудової діяльності та пенсійного забезпечення в майбутньому напряму залежать від набутого страхового стажу і розміру офіційно задекларованої заробітної плати. Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачено страховий (єдиний) внесок у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2020 – 1039,06 грн. (4723 грн.*22%). Працівники, які упродовж трудової діяльності отримували мінімальну або нижчого розміру заробітну плату, можуть розраховувати у кращому випадку на мінімальну пенсію.

Отож, шановні роботодавці! Закликаємо вас своєчасно сплачувати єдиний соціальний внесок з офіційно задекларованих заробітків працівників для забезпечення їм гарантованого державою соціального захисту і гідних пенсійних перспектив!

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata