Область-лідер з коронавірусу у Вербну неділю: біля храмів у Чернівцях натовпи, але суттєвих порушень карантинних правил поліція не зафіксувала.

 

За останніми даними, Буковина суттєво випереджає інші регіони по кількості хворих на Covid-19, проте 12 квітня у Вербну неділю біля храмів у Чернівцях досить людно, а поліція лише спостерігає за цим.

Джерело: фоторепортаж інформагентства “АСС”

Через розповсюдження коронавірусу у Чернівецькій області цими вихідними діє особливий режим – громадян наполегливо попросили залишатись вдома, закрили всі заклади, навіть продуктові магазини та АЗС. Проте не всі люди дотримуються карантину, наприклад парафіяни деяких православних церков все ж вирішили освятити вербу у храмах. При цьому постановою визначена максимальна кількість вірян, які можуть одночасно перебувати у храмі. Це до 10 осіб разом із священнослужителями. 

Як видно на фото, біля одного з храмів зібралася велика кількість людей. Правоохоронці присутні неподалік, але не втручаються. 

Фото

Фото 
 

 
Фото

Фото 
  

 
 

 
 Деталі: У той же час, за останню добу у Чернівецькій області було зафіксовано 23 нових випадки короновірусної хвороби. А 5 із них – у місті Чернівці, пише Чернівецька обласна державна адміністрація у Facebook.

Нагадаємо:   

  • Через дуже швидке розповсюдження коронавірусу цими вихідними у Чернівецькій області запровадили особливий режим.
  • За останніми даними у Чернівецькій області зафіксовано 432 випадки Covid-19, всього по Україні підтверджено 2 777 випадків коронавірусної хвороби.

Джерело: https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/12/7247547/

Водночас буковинська поліція забезпечує правопорядок під час святкових богослужінь. Правоохоронці несуть службу біля храмів, охороняють безпеку вірян і контролюють дотримання правил карантину. У разі виявлення порушень поліцейські роз’яснюють громадянам важливість обмежувальних заходів та закликають дотримуватися їх, повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Нагадаємо, наразі проведення богослужінь не заборонено. Однак, щоб не допустити масового інфікування коронавірусною інфекцією, вони повинні відбуватися із суворим дотриманням карантинних обмежень. 

Забезпечуючи правопорядок під час святкових богослужінь, співробітники поліції пильнують дотримання допустимої кількості людей у приміщенні храмів, безпечної дистанції між прихожанами та наявність у них засобів індивідуального захисту. Суттєвих порушень публічної безпеки та карантинних правил не зафіксовано.

Раніше голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук заявив, що на свята у Чернівецькій області не будуть закривати церкви. При цьому посадовець наполіг на дотриманні карантинних правил вірянами. Також Осачук заявив, що священнослужителі намагаються «перекинути» відповідальність за відвідування храмів під час карантину на парафіян. «Вони кажуть: «Це не ми, це люди вимагають. Ми не можемо заборонити людям прийти», – повідомив чиновник.

peredplata