У людей здають нерви через черги під банками: 68-річна чернівчанка вчинила скандал через санітарну годину у відділенні Ощадбанку.

 

Пригода трапилася у відділенні Ощадбанку на вулиці Героїв Майдану в Чернівцях.

Як повідомили ІА “АСС” у відділі комунікацій поліції Чернівецької області, клієнтка банку 1952 року народження прийшла до відділення під час санітарної години. Їй не сподобалося, що банк не працює, через що вона вчинила скандал.

Надалі до неї вийшла менеджерка, яка намагалася залагодити конфлікт. Відвідувачка поводила себе агресивно, використовувала ненормативну лексику, кричала та дала ляпаса менеджерці. Після чого працівники банку викликали поліцію. 

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу поліції.

Попри карантин та щоденну страшну статистику кількості хворих на коронавірус у Чернівецькій області, десятки чи й сотні людей продовжують щодня утворювати черги біля відділень банків.

Мова про соціальне дистанціонування навіть не іде. Задля дотримання норм карантину банки запускають по кілька людей до приміщення. Тим часом, на вулиці збирається натовп охочих потрапити до відділення.

Як розповіли кореспондентові ІА “АСС” у Головному управлінні Національної поліції Чернівецької області, на спецлінію 102 щодня надходить чимало викликів щодо порушень правил карантину, зокрема, скупчень людей поблизу банків та магазинів. До прикладу, сьогодні, у п’ятницю, 24 квітня, вони вже отримали 10 викликів із Чернівців, а також Глибоцького та Кельменецького районів.

Поліціянти реагують та виїжджають на місце виклику.

“Ми, в першу чергу, можемо лише провести роз’яснювальну роботу, попросивши людей розійтися або хоча б дотримуватися дистанції у півтора метра. Адмінпротокол можемо скласти лише у випадку непокори когось із відвідувачів банку, – кажуть у поліції. – Більшість людей дослухається та відходять один від одного, проте залишаються чекати своєї черги. Вони переважно мають захисні маски, тримають дистанцію, тож причин штрафувати їх або розганяти немає”..

За словами банкіра Галини Жук, такі черги утворюються біля банків, які через карантин змушені були скоротити кількість своїх філій та відділень. Внаслідок цього в таких банках збільшується навантаження на кожне працююче відділення.

У цей період до фінустанов ідуть задля отримання пенсій, сплати комунальних платежів, відновлення карток, оплати кредитів та обміну валют. Тому наразі до банків приходять не лише пенсіонери, але й молоді люди. Хоча, більшість відвідувачів – саме літні люди.

“Загалом же зазначу, практично всі послуги нині можна отримати дистанційно. Є гарячі лінії банків, де фахівці підкажуть, як отримати ту чи іншу послугу онлайн. Тож нині необов’язково утворювати черги біля банків, наражаючи себе на небезпеку”, – каже банкір.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

peredplata