Карантин можуть послабити у Чернівцях: Каспрук збирає міську комісію.

У Чернівцях представники міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій завтра обговорять можливість часткового послаблення карантинних обмежень для місцевих підприємців.

Про це сьогодні у прямому ефірі у Facebook повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

За його словами, міська комісія спробує знайти компроміс із обласним керівництвом для того, щоб “дати можливість людям працювати, заробляти на хліб”.

Каспрук нагадав, що протокол обласної комісії з ТЕБ та НС відрізняється від постанови Кабінету міністрів України щодо послаблення карантинних обмежень. Наприклад, на Буковині заборонено роботу перукарень, салонів краси, стоматологічних кабінетів та літніх майданчиків.

“Тобто, те, що відкрито в інших регіонах України, у нас не працює”, – сказав міський голова.

Він сказав, що міська влада сьогодні моніторила ситуацію з карантином у Чернівцях, і про підсумки її говоритимуть завтра під час засідання міської комісії з ТЕБ та НС.

За словами посадовця, міська комісія має намір ухвалити рішення щодо надання дозволу на роботу представникам окремих сфер діяльності та бізнесу, із жорстким дотриманням карантинних обмежень та рекомендацій головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Посадовець зауважив, що найболіснішим для Чернівців є питання діяльності промислових ринків під час карантину. Зокрема Каспрук нагадав, що Кабмін заборонив роботу громадського транспорту, і ці обмеження не мають повноважень скасувати жодні представники місцевої влади.

“Тому, виникає багато питань – чи готові підприємці Калинівського ринку працювати, за умови, що громадський транспорт не буде їм привозити покупців?”, – сказав Каспрук, додавши, що з цього питання міська комісія буде звертатися до обласної комісії з ТЕБ та НС.

Окрім того, за словами мера, неврегульованим залишається питання щодо діяльності літніх майданчиків, частина з яких є повноцінними малими архітектурними формами.

Нагадаємо, від сьогодні, 12 травня на території Чернівецької області введено адаптивний карантин, який передбачає певні послаблення. Водночас, посилений карантин залишиться для непродовольчих ринків і магазинів на Буковині.

Окрім того, сьогодні відкрили для відвідування чернівецькі парки.

Як відомо, Чернівецька область залишається в епіцентрі захворюваності коронавірусом в Україні. Станом на 12 травня в регіоні зафіксовано 2396 випадків хвороби. Серед них 390 осіб одужали, а 84 – померли.

peredplata