“Богдане й Іване, заберіть руки від Дорошівців!”: мешканці Товтрів та Дорошівців пікетують Чернівецьку ОДА, бо не хочуть аби їхні села приєднали до Вікнянської ОТГ.

 

Люди вийшли з плакатами і написали звернення до Президента.

Під стінами чернівецької обласної державної адміністрації зібралися понад два десятки людей. Усі вони – мешканці сіл Дорошівці та Товтри, що на Заставнівщині. Люди вийшли на протест проти приєднання їхнього села до Вікнянської сільської ради.

«Відстань від Дорошівців до Вікна автодорогами – понад 25 кілометрів. Це суперечить одній з вимог методики формування спроможних громад. Окрім того, ця відстань проходить через територію двох інших громад – Заставнівську міську та Юрковецьку сільську, – розповів журналістам ІА АСС Іван Демко, сільський голова села Дорошівці. – Польова дорога між селами проходить над урвищем Дністра, що є дуже небезпечно. Тож якою буде якість отримання послуг жителів Дорошівців у складі Вікнянської ОТГ?..».

Протестувальники також зазначають: між їхніми селами та Вікном немає прямого транспортного сполучення, тільки з пересадками через Заставну. До того ж, відстань від Дорошівців до Заставни – 9 кілометрів. Саме тому люди вимагають, аби села Товтри та Дорошівці увійшли до складу Заставнівської ОТГ.

«Згідно методики формування спроможних громад, при наявності кількох адміністративних центрів перевага надається тій, де краще розвинена інфраструктура. Тому пріоритет Заставни – очевидний, – наголошує Іван Демко. – Спочатку в перспективному плані Дорошівці були віднесені до Заставнівської ОТГ. Але потім ОДА цей план «перекроїла» на власний розсуд».

На зборах Дорошівської громади мешканці зібрали 690 підписів за приєднання їхнього села до Заставни. Відповідне звернення хочуть передати керівництву області, а також відправити в Офіс Президента України.

До протестувальників вийшов керівник Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожній.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

Пікет під Чернівецькою ОДА: селяни вимагають переглянути перспективний план (ФОТО)

peredplata