На лікування пацієнтів із COVID-19 медичні заклади Чернівців отримають від НСЗУ  майже 26 мільйонів гривень

Вісім комунальних закладів охорони здоров’я Чернівців уклали договори із Національною службою охорони здоров’я України щодо надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 у квітні – червні ц.р. на загальну суму 25,724 мільйона гривень. Ще один заклад – Центр первинної медично-санітарної допомоги «Роша» очікують підтвердження про укладений договір. Про це повідомили в управлінні забезпечення медичного обслуговування міської ради.

          Угоди з НСЗУ на надання стаціонарної допомоги пацієнтам із COVID-19 уклали  міська лікарня №1 (14,664 млн.грн.), міська лікарня №3 ( 8,034 млн. грн.),міська лікарня №4 ( 326 тис.грн.).

          Договори з НСЗУ на надання у квітні-червні ц.р. медичної допомоги , яка надається мобільними медичними бригадами, створеними для реагування на COVID-19 ,  уклали   поліклініка №1 (4 бригади, 611 тис. грн.),  поліклініка №2 (5 бригад, 764 тис.грн.), поліклініка №3 (3 бригади, 560 тис. грн.), поліклініка №5 (2 бригади, 306 тис.грн.), а також ЦПМСД «Садгора» (3бригади, 459 тис. грн.).

          Заклади, які уклали угоди з НСЗУ, зобов’язалися  дотримуватися порядків надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, примірних табелів  матеріально-технічного оснащення та клінічних протоколів, надавати  послуги у  обсязі, що визначений специфікаціями до договорів.

          Усі медпрацівники,задіяні у наданні  медичної допомоги пацієнтам із  COVID-19, відповідно до договорів з НСЗУ отримуватимуть додаткові доплати у розмірі 300% заробітної плати (посадового окладу  (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок ) відповідно до законодавства.          Окрім того, медики, які працюють з хворими із COVID-19, як матеріальне стимулювання отримують грошові винагороди від громади міста із міського бюджету.

          « Міські лікарні та  поліклініки, які задіяні у лікуванні хворих на COVID-19, отримали стабільне фінансування з НСЗУ, що дозволить не лише платити гідну зарплату медикам, а й забезпечити своєчасне  тестування  людей із підозрою та належний рівень надання медичної допомоги», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.  

peredplata