Кельменці проти Хотина

15 червня за участю голови Кельменецької районної державної адміністрації Богдана ОЛІЙНИКА відбулося засідання Громадської ради при районній державній адміністрації, під час якого присутніми розглянуто одне питання: «Про звернення щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою районного рівня Чернівецької області».
Голова громадської ради при районній державній адміністрації Марія ТИМІНСЬКА повідомила, що громадськість Кельменецького району стурбована ситуацією, що склалася останнім часом після прийняття рішення Кабінетом Міністрів України щодо адміністративно-територіального устрою районного рівня та внесення відповідних пропозицій Міністерству розвитку громад та територій України щодо створення Дністровського району (або округу) та визначення адміністративного центру.
🔹Тому на сьогоднішньому засіданні прошу розглянути звернення до Президента України, голови Верховної ради України, Міністерства розвитку громад та територій України, Профільного комітету Верховної Ради України від громадських організацій району з метою визначення смт Кельменці центром при створенні Дністровського району на базі Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів і підтримати його.
🔹Голова райдержадміністрації Богдан ОЛІЙНИК у своїй промові висловив слова вдячності за ініціативу та чітку громадську позицію: «Ми не можемо бути інертними, стояти осторонь потреб громад, в той час, коли вирішується майбутнє! Саме майбутнє залежить від того, що ти робиш сьогодні. Іноді це болісний процес — ніби завершити старе життя й почати нове. Кожен з нас несе свою відповідальність перед жителями району, ми – представляємо їх інтереси, незалежно до якої гілки влади відносимося, але разом ми є рушійною силою!
🔹Не хочу повторюватися, оскільки всім відома позиція Чернівецької обласної державної адміністрації на чолі з її головою Сергієм Осачуком щодо утворення Дністровського району (округу) на базі Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів з центром смт Кельменці.
Кельменецька районна державна адміністрація висловила підтримку такої ініціативи, оприлюднивши інформацію на офіційній вебсторінці та в мережі Фейсбук. Впевнений, що жителі нашого і сусідніх районів, з нею ознайомилися, але судячи з останніх подій підтримали її не всі.
🔹Останні інциденти зазначають, що мешканці Хотинщини пожвавили свою діяльність, використовуючи всі засоби та методи спротиву щодо унеможливлення визначення селища Кельменці адміністративним центром під час реформування адміністративно-територіального устрою районного рівнів Чернівецької області. Хоча, фахівцями при розробленні даного проєкту, було враховано всі підґрунтя, переваги та привілеї кожного району.
🔹В сьогоднішніх умовах потребує формування оновленого сучасного погляду громадськості, підвищення рівня проінформованості населення, що дозволить зняти суперечливі питання, які виникають між жителями населених пунктів Чернівецької області».
🔹Громадською радою при районній державній адміністрації одноголосно прийнято рішення: ✉️ «Звернутися до Президента України, голови Верховної ради України, Міністерства розвитку громад та територій України, Профільного комітету Верховної Ради України від громадськості району щодо визначення адміністративним центром смт Кельменці в рамках проведення чергового етапу реформи з децентралізації влади».

Світлина від Кельменецька районна державна адміністрація.

peredplata