В УПЦ МП поскаржилась на журналістку з Чернівців через її тост на дні народження.

 

 

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП заявила про наміри звернутися із заявою до поліції на чернівецьку журналістку Галину Єреміцу, бо вона,

із заявою до поліції на чернівецьку журналістку Галину Єреміцу, бо вона, на думку єпархії, образила релігійні почуття вірян та розпалює релігійну ворожнечу.

Про це йдеться у дописі єпархії у Facebook, пише molbuk.ua

 

Автори допису вказали на те, що на сторінці Єреміци у соцмережі оприлюднене її відео, де вона під час святкування свого дня народження, загадує бажання зі словами: “Щоб клятий московський патріархат здох раз і назавжди в Україні”. На думку єпархії, цим тостом журналістка образила релігійні почуття вірян.

“У зв’язку з цим, Чернівецько-Буковинська єпархія підготувала для вірян УПЦ Заяву шаблон для звернення до Начальника Головного управління національної поліції в Чернівецькій області – Дмитрієва Анатолія Анатолійовича, – про вчинення кримінального правопорушення та відкриття кримінального провадження щодо журналістки Галини Єреміци”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях священник поскаржився в СБУ на редакцію газети після того, як вона передрукувала новину про те, що в нього коронавірус.

peredplata