Завдяки прокуратурі щорічні надходження до бюджету збільшаться на майже 400 тис грн

В межах реалізації представницьких повноважень, Чернівецькою місцевою прокуратурою встановлено, що у 2008 році між Чернівецькою міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладений договір оренди земельної ділянки площею 1,3618 га по вул. Хотинській у Чернівцях для виробничих потреб та визначено розмір річної орендної плати у розмірі 91809,20 грн. Про це інформує прокуратура Чернівецької області.

У подальшому, органом місцевого самоврядування прийнято низку нормативних актів, на підставі яких змінилась нормативна грошова оцінка земельної ділянки, що є підставою для перегляду розміру річної орендної плати вказаної земельної ділянки у бік збільшення.

Проте, товариство упродовж тривалого періоду часу ухилялось від укладення додаткових договорів щодо перегляду розміру орендної плати, що призводило до недоотримання місцевим бюджетом щорічно грошових коштів у розмірі майже 400 тис грн.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою захисту інтересів держави,місцевою прокуратурою у лютому 2020 пред’явлено до Господарського суду Чернівецької області позовну заяву про внесення змін до укладеного у 2008 році договору оренди землі, яка судом задоволена та до вказаного договору внесені відповідні зміни і встановлено розмір річної орендної плати у розмірі 477767,10 грн.

peredplata