Українська медсестра висловила крик душі про зарплату 4200 грн – “Всім на нас наплювати”

Українська медсестра Ніна Козловська скаржиться на дуже малу оплату праці. Жінка каже, що за червень отримала зарплату в розмірі 4200 грн. Працює вона у Центральній райлікарні Києво-Святошинського району, має 26 років стажу.

 

Про це вона написала у facebook та звернулась до Верховної Ради, уряду та керівництва МОЗу. Українці просто збентежені такими зарплатами…

“Скажіть, як можна прожити мені, матері-одиночці на такі гроші, знімаючи квартиру, купити продукти, одяг хоча б дитині? А таких, як я більшість. Особливо молодих сімей, які готові працювати,але немає де жити. Для чого ми навчалися? Бажання ходити на роботу за такі копійки немає ніякого, у всіх, з ким не спілкуюсь”, – підсумувала Козловська.

 

 
 

“Сьогодні одержала зарплату. У мене вища категорія, 30% за вислугу років і 10% за хлорку. Я одержала 3200 грн. У медсестер без категорії, молодих лікарів – 2700 грн. На початку місяця, правда, ще був аванс 1000 грн. Хіба це зарплати?” – написала Козловська у Facebook.

За її словами, медиків, які працюють із хворими коронавірусом, покинули напризволяще і доплат там немає. А вижити на мінімум просто нереально.

“Але ж ми теж ризикуємо. Кожен пацієнт може вважатися потенційно хворим. Але всім на нас начхати”, – додала медсестра.

За її словами, так, як держава зараз оплачує працю медиків, вона знищує вітчизняну медицину.

 

peredplata