Буковинець сплатить штраф за намагання «відкупитись» від поліцейських

Чернівецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 34-річного мешканця Новоселицького району за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст.369 КК України (надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).

Так, у грудні 2020 року працівники патрульної поліції, за порушення Правил дорожнього руху,  зупинили по вул.Січових Стрільців у Чернівцях автомобіль під керуванням обвинуваченого за порушення Правил дорожнього руху.

Надалі, у ході спілкування з водієм, поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, однак водій від проходження огляду на стан сп’яніння на місці або проїхати до наркодиспансеру відмовився, у зв’язку із чим поліцейські почали складати адміністративні матеріали відносно нього за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

З метою уникнення адміністративної відповідальності обвинувачений висловив намір надати неправомірну вигодуза не притягнення його до передбаченої законом відповідальності, після чого залишив у службовому автомобілі поліцейських грошові кошти у розмірі 200 Євро.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим та прокурором, і призначив покарання у виді штрафу у розмірі 17000 гривень».

 

Чернівецька місцева прокуратура.

peredplata