У Мінціфри заявили про готовність «COVID-паспортів»: кому і для чого вони знадобляться

це-прем’єр міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні технічно готові до створення «COVID-паспортів». Він повідомив, на базі чого їх можуть зробити.

Як розповів Федоров в інтерв’ю «РБК-Україна», якщо цей документ буде застосовуватися тільки для міжнародних поїздок, то в такому випадку в світі можуть створити єдину програму, для якої потрібно передавати цю інформацію з реєстру.

«А якщо для відвідувань закладів всередині країни, тоді це буде внутрішній додаток. Але поки не до кінця зрозумілі життєві ситуації, а також рішення, які будуть приймати різні уряди світу і наш уряд», – пояснив він.

Раніше глава комітету Верховної ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький заявив, що  в Україні хочуть створити реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб,  Це потрібно для видачі так званих COVID-паспортів, а також щоб знати кількість щеплених людей та відслідковувати можливі ускладнення.

Тим часом у низці країн уже почали запускати COVID-паспорти. Зокрема в Угорщині створили електронний COVID-паспорт, який підтверджує вакцинацію від коронавірусу. Паспорт складається з двох додатків, які угорці будуть встановлювати на свої смартфони. А вакциновані від коронавірусу поляки будуть отримувати «паспорти вакцинації» після другої дози препарату. Таку пропозицію включили до національної програми імунізації Польщі.

Водночас у Європейській раді виступили проти поспішного запровадження сертифікатів щеплень.

 
Джерело: UA.NEWS

peredplata