Степанов відреагував на затримку виплати «ковідних» надбавок медикам у Чернівцях: «Це завершиться кримінальними справами».

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що факти невиплати надбавок до зарплат медикам, які працюють у “червоній” зоні, завершуватимуться кримінальними справами щодо відповідальних за це осіб.

Про це Степанов сказав пізно ввечері 15 березня у прямому ефірі ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV, відповідаючи на коментар лікарки-інфекціоністки з Чернівців Ольги Кобевко про затримку виплати “ковідних” надбавок медикам, пише molbuk.ua

Зокрема, Кобевко зауважила, що керівництву МОЗ не доносять всю інформацію про проблеми і потреби лікарень на місцях.

“Коли ви приїжджали до Чернівців, вас водили настільки далеко від Олі Кобевко… Бо я можу говорити, я говорю… Бачите, я у прямому ефірі, і я говорю прямо – те, що я думаю. А вас водили кругами… Моя порада вам: для того, щоб щось змінити у медицині, чуйте звичайного практикуючого лікаря… Усі керівники – від заввідділенням до начальників департаментів – вони залежні від звітів, залежні від своїх посад. А ми не залежні від наших посад, ми лікарі. Ми відповідальні за життя людей”, – сказала Кобевко.

Міністр Степанов сказав, що “саме від таких, як пані Ольга”, він отримує всю інформацію щодо ситуації в лікарнях.

“Це в нас відбувається таке, в деяких районах. Ми перераховуємо кошти з урахуванням усіх надбавок. Ці 300%… Яким чином ми будемо реагувати? Ми вже почали реагувати. Тобто, всі звіти від кожної лікарні, яким перерахована така-то сума коштів, яка повинна враховувати, в тому числі, таку підвищену заробітну плату. Те, що не підвищена заробітна плата, буде закінчуватися кримінальними справами. Крапка”, – сказав Степанов.

Як відомо, вчора лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко повідомила, що медикам, які працюють в Чернівецькій обласній лікарні, перестали виплачувати “коронавірусні” надбавки до зарплат.

peredplata