Другу добу заблокована робота комісії на окрузі Вірастюка і Кошулинського – ЦВК

Джерело: голова ЦВК Олег Діденко під час засідання 

Пряма мова: “Зараз привернута увага до ситуації із встановленням підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі №87. На жаль, там вже другу добу заблокована робота окружної виборчої комісії, зокрема і через відсутність кворуму”. 

Деталі: За словами очільника Центральної виборчої комісії, ситуацію тримають на контролі та намагаються вирішити. Зокрема, і через заміну тих членів ОВК, які ігнорують її засідання. Мова йде про чотирьох осіб. Об 11 годині 31 березня ЦВК вдруге отримала подання про зміну складу комісії та задовольнила його, оскільки призначені вчора члени так і не змогли приступити до роботи. Саме тому робота Окружної комісії і залишається не відновленою. 

Окрім того, Діденко уточнив, що ситуація на окрузі не проста. Так, 33 дільничні виборчі комісії взагалі не здали первинні протоколи про підрахунок голосів, а ще 7 ДВК мають надати уточнені протоколи. Тобто наразі відсутні результати підрахунку із 40 комісій. 

Діденко не звинуватив конкретних осіб у саботажі роботи ОВК, проте нагадав за можливу відповідальність. 

Що передувало: Кандидат від ВО “Свобода” Руслан Кошулинський на довиборах у Верховну Раду в окрузі №87, де поки перемагає силач і висуванець “Слуги народу” Василь Вірастюк, вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори.

Передісторія:

  • 25 березня президент Володимир Зеленський, під час виборчої кампанії у 87 окрузі, запрошував Василя Вірастюка на нараду щодо перебігу вакцинації проти COVID-19 та готовності медичної системи Івано-Франківщини до боротьби з епідемією.
  • 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду.
  • Кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів. Комісія обрала нових голову і трьох членів.
Ольга Гетьманець, УП

“Свободівець” Кошулинський хоче перевиборів на окрузі з Вірастюком

 

Кандидат від ВО “Свобода” Руслан Кошулинський на довиборах у Верховну Раду в окрузі №87, де поки перемагає силач і висуванець “Слуги народу” Василь Вірастюк, вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори.

Джерело: пост Кошулинського у Facebook

Деталі: В окрузі №87 в Івано-Франківській області в неділю 28 березня відбулися довибори до парламенту. Станом на ранок 31 березня опрацьовано 67,52% дільничних протоколів. Поки що результати такі: Василь Вірастюк (“Слуга народу”) – 31,3%, Руслан Кошулинський (“Свобода”) – 28,88%, Олександр Шевченко (“За майбутнє”) – 28,73%. 

30 березня народні депутати “Слуги народу” вирушили на Івано-Франківщину з’ясувати ситуацію з підрахунком голосів у 87 окрузі, бо робота окружкому була призупинена нібито через зникнення одного голови комісії і зволікання нового.

Кошулинський заявив, що його команда чесно провела виборчу кампанію – і буде захищати свій результат.

Пряма мова Кошулинського: “Ми чесно провели виборчу кампанію , коли опоненти дозволяли собі брудні технології. Коли на одних терезах опинялися з одного боку гідність і відповідальність за сказане слово, а з іншого – мільйонний ресурс ставлеників олігархів. Зрештою, достатньо лише глянути на те, що відбувалося в день тиші, в сам день виборів і зараз, під час підрахунку.

Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК – це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу.

Зважаючи на численні порушення і на ситуацію, що зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними і оголосити перевибори.

Громада не повинна бути ошуканою. Ці вибори показали, що українці можуть об’єднатися, – і тепер потрібно скоординувати свої сили і перемогти у цій боротьбі за справедливість”.

Передісторія:

  • 25 березня президент Володимир Зеленський, під час виборчої кампанії у 87 окрузі, запрошував Василя Вірастюка на нараду щодо перебігу вакцинації проти COVID-19 та готовності медичної системи Івано-Франківщини до боротьби з епідемією.
  • 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду.
  • Кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів. Комісія обрала нових голову і трьох членів.

peredplata