У Дубаї понад 10 дівчат влаштували оголену фотосесію на балконі й збурили Мережу: їм загрожує пів року в’язниці.

Для фотознімання дівчата вишикувалися на балконі хмарочосу в районі Dubai Marina, де опинилися під прицілом не лише своєї камери.

Поліція Дубая заарештувала групу людей за звинуваченнями у публічній розпусті через широко розповсюджене відео, на якому голі жінки позують на балконі в місті.

Про це пише Associated Press з посиланням на заяву поліції. 

Ввечері суботи, 3 квітня, Мережею поширилися відео та фотографії, на яких видно понад десяток голих жінок, які вишикувались на балконі під час знімань у висококласному районі Dubai Marina серед білого дня. Це стало шоком для федерації семи еміратів, де поцілунки у громадських місцях або вживання алкоголю без дозволу, караються позбавленням волі. Державна газета The National повідомила, що це, схоже на недостатньо продуманий “рекламний трюк”.

Поліція Дубая заявила, що справу заарештованих за “непристойне” відео було передано до державної прокуратури.

“Така неприйнятна поведінка не відображає цінностей та етики еміратського суспільства”, – йдеться у заяві поліції.

Як пише британське видання the Sun, 15 моделей фотосесії були частиною “рекламного трюку” для ізраїльського веб-сайту. 

ОАЕ, хоча і є ліберальним у багатьох сенсах порівняно зі своїми сусідами на Близькому Сході, але водночас мають суворі закони, що регулюють висловлення поглядів. За свої коментарі та відео в Інтернеті людей саджають у в’язницю. Більшість державних телекомунікаційних компаній у країні блокують доступ до основних порнографічних веб-сайтів.

За порушення законів пристойності в ОАЕ зокрема за оголення та інші “розпусні дії”, передбачено покарання у вигляді в’язниці до шести місяців та штраф у розмірі 5000 дирхамів (1360 доларів США). За обмін порнографічними матеріалами також передбачено покарання у в’язниці та неабиякі штрафи відповідно до законів країни, які ґрунтуються на ісламському законодавстві, або шаріаті.

Нагадаємо, 31-річній британці загрожує два роки в’язниці в Дубаї після того, як українка, яка ділила з нею квартиру, поскаржилася поліції на те, що жінка відправила лайливе повідомлення зі словами “F*** you” у Whatsapp під час суперечки про манери за столом. Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/u-dubayi-policiya-zatrimala-ponad-10-zhinok-yaki-povnistyu-golimi-pozuvali-pered-kameroyu-na-balkoni-1758613.html?fbclid=IwAR1Rc3ZMAb1gafVqHqLgUdVbFWL7-l6h3C01Lcw7opxXnrSVohOBHwfFWT8

peredplata