Будівництво газопроводу “Північний потік -2” зупинив суд Гамбурга.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Дія дозволу на будівництво “Північного потоку – 2” в економічній зоні Німеччини в Балтійському морі знову припинено, повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на Федеральне відомство з судноплавствa і гідрографії ФРН (BSH).
Дозвіл втратив чинність через позов, поданий до суду екологами, розповів ЗМІ представник BSH. Союз захисту природи Німеччини (NABU) в квітні намагався оскаржити виданий дозвіл безпосередньо у регулятора, посилаючись на те, що територія прокладки трубопроводу має особливе значення для гніздових птахів, а також “руйнує середовище проживання риби на морському дні на площі понад 16 футбольних полів”.
Щодо подання позову NABU повідомила в понеділок, 3 травня. В середині квітня аналогічний позов подала ще одна природоохоронна організація – Deutsche Umwelthilfe.
Через судового позову дозвіл для Nord Stream 2 AG – зареєстрованої в Швейцарії “дочки” Газпрому – зупинено на невідомий термін. Швидше всього, що назавжди.
“Північний потік-2 потужністю 55 млрд кубометрів на рік – третя за останні 7 років спроба Росії обігнути Україну газовою трубою.
Попередні дві закінчилися провалом: проект “Південний потік” поховала Болгарія, яка відмовилася стати транзитером російського газу, а “Турецький потік” зіткнувся з проблемами в Туреччині, який замість запланованих “Газпромом” трьох транзитних ниток “Турецький потік” погодився прокласти тільки одну лінію.
“Північний потік-2” в грудні 2019 року потрапив під американські санкції, які з тих пір багато разів посилювалися.
На зображенні може бути: body of water та текст «STOP ORD STREAM 2»
 
 
 
 

peredplata