Буковинцю, який ловив червонокнижну рибу, загрожує до 3 років тюрми

Поліцейські спільно з працівниками Державного рибного господарства у Чернівецькій області під час патрулювання у межах села Вороновиця Дністровського району виявили місцевого жителя, який незаконно займався виловом риби. Серед них – вид, який вважається рідкісним та зникаючим, тому занесений до Червоної книги України. Загальна сума завданих збитків державі становить майже 12 тисяч гривень.

Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

11 травня цього року під час проведення рейдів на території Дністровського водосховища у межах села Вороновиця поліцейські разом з інспекторами рибоохоронного патруля викрили 48-річного буковинця, який у період нерестової заборони незаконно виловлював рибу, серед яких зникаючий вид – «Веризуб», використовуючи при цьому заборонені знаряддя лову.

Правоохоронці задокументували протиправні дії правопорушника.

За процесуального керівництва районної прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, з 1 квітня цього року на водних об’єктах Чернівецької області та Дністровському водосховищі діє операція «Нерест» відповідно до наказу Управління Держрибагентства в Чернівецькій області.

Поліцейські продовжують протидіяти порушенню нерестових заборон на водоймах Буковини Правоохоронці закликають громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. У випадку виявлення порушення – телефонуйте на спецлінію «102».

 

peredplata