Куди полетіти без ПЛР-тесту українцям: список країн

Низка популярних серед українців туристичних країн напередодні літнього сезону відпусток скасували вимогу про обов’язкове ПЛР-тестування для в’їзду в країну. Серед них Туреччина і Чорногорія, повідомляє Обозреватель.

Про це розповів віце-президент Української асоціації туристичних агентств Максим Дереза.

“У Чорногорію ми летимо без ПЛР-тесту. Вона навіть буде оплачувати туристам з різних країн, у тому числі і України, ПЛР-тест на зворотний виліт. Тому що, коли ми прилітаємо в Україну з будь-якої країни, ми повинні зробити ПЛР-тест або пройти самоізоляцію”, – повідомив він.

За словами Дерези, перш за все, українським туристам слід звернути увагу на Туреччину. Там з 15 травня скасовано вимогу про ПЛР-тестування. Крім того, в найближчі тижні на курортах цієї країни не буде туристів з Росії.

“У першу чергу я рекомендував би звернути увагу на Туреччину. Туреччина – це завжди близько 70% виїзного туризму влітку, це величезний напрям, куди вилітає багато туристів. Туди літають літаки з майже всіх можливих аеропортів. Плюс до Туреччини до 1 червня не летять російські туристи. Була інформація про те, що заборона для російських туристів буде продовжена до кінця червня. Можливо, їх взагалі не буде цього сезону”, – підкреслив експерт.

Він спрогнозував, що “Туреччина буде з хорошими ціновими пропозиціями”. При цьому в цій країні організований “якісний відпочинок в готелях”.

Дереза також порекомендував звернути увагу на країни Балканського півострова. Албанія і Чорногорія скасували вимогу про ПЛР-тестування.

“Хорватія з ПЛР-тестом, але країна теж нас пускає”, – додав він.

“Також відкрилася Грузія, Кіпр, Греція. Греція з ПЛР-тестом, а в Грузію і на Кіпр ми летимо з ПЛР-тестом і там робимо ще один тест за свій рахунок”, – повідомив він.

peredplata