Реєстрові хабарники Буковини

Відсторонений до 22 червня: Чернівецька ОДА відповіла на запит щодо підозрюваного в хабарі на 600 тис грн

У Чернівцях чиновника обласної державної адміністрації Юрія Мінька відсторонено від виконання посадових обов`язків до 22 червня 2021 року.

Про це йдеться у відповіді Чернівецької ОДА на інформаційний запит журналістки molbuk.ua.

 

У листі йдеться, що Юрій Мінько відсторонений від посади ухвалою Шевченківського районного суду у Чернівцях від 27 квітня 2021 року.

Відсторонений Мінько від посади до 22 червня наказом управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг обласної державної адміністрації від 28 квітня 2021 року.

Нагадаємо, 26 квітня з`явилася інформація про ймовірний хабар у Чернівецькій ОДА.

Пізніше стало відомо, що до хабаря причетний посадовець ОДА Юрій Мінько, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 600 тис грн

Згодом Мінька взяли під варту, але за кілька днів його випустили із СІЗО під заставу

 
Звертайтеся до президента: ОДА пояснила, чому не відсторонено голову Чернівецької РДА

У Чернівецькій ОДА пояснили, чому голова Чернівецької РДА Дмитро Козарійчук, у кабінеті якого раніше проводилися обшуки, не відсторонений від посади на час розслідування.

Про це йдеться у відповіді Чернівецької ОДА на інформаційний запит журналістки molbuk.ua

“Стосовно голови Чернівецької районної державної адміністрації Козарійчука Дмитра Васильовича повідомляємо, що відповідно до частини третьої статті 154 Кримінального процесуального кодексу України питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Президентом України, вирішується Президентом України в порядку, встановленому законодавством”, – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, у квітні в кабінеті голови Чернівецької РДА проводилися обшуки.

Сам Дмитро Козарійчук назвав це “політичним тиском”.

peredplata