На Волині затримали посадовця місцевої митниці, який родом із Буковини.

На Волині затримали посадовця місцевої митниці,Михайла Бурдейного, який, ймовірно родом із Буковини. У його автомобілі вилучили 700 тисяч доларів.

Про це повідомляє видання Obozrevatel з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

За даними з його електронної декларації, митник родом із Буковини та володіє тут майном у Чернівцях та на Кельменеччині.

“У межах досудового розслідування проведено обшук особистого автомобіля одного з начальників митного поста Волинської митниці Держмитслужби, під час якого вилучено понад 700 тис. доларів США. Кошти були розподілені на певні суми з позначкою, для кого вони призначені”, – йдеться в повідомленні.

На Волині затримали посадовця місцевої митниці, який родом із Буковини

За попередніми даними слідства, він організував протиправний механізм незаконного переміщення вантажів у великих об’ємах без сплати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів.

Наразі йому інкримінується “Зловживання владою або службовим становищем”, “Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї” та “Службова недбалість”.

Держмитслужба повідомила, що Бурдейний також був серед 100 працівників митниці, відсторонених від виконання обов’язків після засідання РНБО 2 квітня. Але термін відсторонення збіг, і Бурдейний повернувся до служби.

За інформацією журналіста Євгена Плінського, Бурдейний брав участь у конкурсі на посаду керівника Волинської та Чернівецької митниць, однак не пройшов співбесіду на “доброчесність.”.

Починаючи з 2016 року він був “налядачем” Волинської митниці й очолював корупційні схеми на посту “Ягодин”. У 2020 році він навіть тимчасово керував цим постом.

peredplata