Справа ексголови облради Мунтяна: бізнесмену з Чернівців не скасували підозру щодо хабаря

Апеляційна палата антикорупційного суду не скасувала підозру бізнесмену з Чернівців Юрію Кушніру. За версією НАБУ, він ймовірно дав хабар ексголові облради Івану Мунтяну.

Про це йдеться в рішенні апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Адвокат Кушніра Артем Трекке подав скаргу через підозру бізнесмену. Він зазначив, що документ склав і підписав один детектив, а вручив інший, що нібито порушує процесуальний кодекс. Суддя відмовила у скарзі, оскільки підозру вручив співробітник НАБУ, який входив до уповноважених детективів у цій справі.

Згодом адвокат подав на рішення апеляцію. Судді залишили її без змін.

Що відомо

  • 4 лютого САП повідомила про підозру голові облради Івану Мунтяну. За інформацією НАБУ, він вимагав хабар за передачу в оренду комунального санаторію.
  • За інформацією слідства, голова Чернівецької облради у липні 2019 року запропонував одному з підприємців надати 400 тисяч доларів за те, що він посприяє в передачі в оренду оздоровчого комплексу. У період з серпня по жовтень 2019 року голова Чернівецької облради ймовірно отримав 180 тисяч доларів.
  • НАБУ оприлюднило відеоматеріали, на яких чоловік, якого слідчі вважають Мунтяном, ймовірно отримує хабар.
  • У коментарі Суспільному Іван Мунтян сказав, що хабар не брав, а підозру називає абсурдом. За його словами, санаторій передали прозоро та через конкурс.
  • 28 лютого 2020 року Івана Мунтяна відсторонили від посади голови Чернівецької облради.
  • У січні 2021 року НАБУ завершило досудове розслідування у справі. Матеріали передали до суду.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata