“Гроші в машині залишив знайомий, сказав, що виходить у магазин води купити, а нагрянули бійці”: нардеп повідомив загадкові деталі затримання на хабарі свого помічника, а рейтинги-шмейтинги йому пофіг.

Народний депутат України Георгій Мазурашу написав у коментарі на своїй сторінці у Фейсбук, що прізвище помічника, якого підозрюють у вимаганні хабаря дізнався з публікацій ЗМІ

– Як я мав би це знати? Мені не повідомили… Сказали недавно знайомі, що в МБ напмсано, що мова про Стратійчука. Не можу нічого сказати толком, бо ж не знаю деталей. Виглядає дуже загадково. Як помічник нардепа мав би вирішувати земельне питання? Навіть не уявляю.

– І наскільки я знаю Петра, він взагалі-то протилежних принципів. Дуже дивна історія. Він інвалід, важливо щоби в цей період він мав доступ до ліків і т п. Кажуть, його відбитків немає і бути не може.
 
– Дуже загадково. Це ж залишив в машині його знайомий, який сказав виходить в магазин води купити, запитав чи може залишити в машині… Так мені розказала дружина затриманого.
 
– Його в ролі хабарника якось не уявляю. Чекаю можливості ознайомитись з матеріалами справи. Можливо, створювали інформаційний привід для негативного контекста по депутату… Дуже загадково. Але він інвалід, треба це все витримати…
 
– Хай правоохоронці розбираються. Хабарники мають нести покарання! Але й близько не уявляю Петра в такій ролі. Згодом дізнаємось більше, думаю.
 
– Думаю, створювали інформаційний привід, щоби мене в негативному контексті згадувати. Його знайомий сів до нього в машину, він чекав внука з секції спортивної. Той сказав вийде в магазин, запитав чи може лишити пакет в машині. Лишив, вийшов, а нагрянули бійці.

 
– Петра в ролі хабарника не уявляю. Та й не міг він вирішувати те питання, яке фігурує. Якась загадкова історія. Згодом дізнаємось більше.
 
– Але наразі, як каже його дружина, це все як якийсь жахливий сон. Інвалід. Йому ще треба це все витримати. Рідні переживають щоби у нього були потрібні ліки. Йому з Німеччини привозили. Не впевнені, чи є з собою…
 
– А ще Емма (дружина) сказала, що теж якось загадково на воротах висів пакет з ліками, вона не може збагнути, звідки вони там взялись, хто міг привезти і лишити там. Станом на ніч це теж була загадка, ще одна. В купі зі всім іншим жахом, ще одна еезрозуміла деталь. Каже, так ніколи йому ліки не приносили.
 
– Але це дрібничка на фоні всієї історії.
 
– Дуже цікаво дізнатися, що саме в матеріалах цього підрозділу. Фігурують же типу ще 700. Якщо це так, значить мали би зафіксувати відповідні розмови і факт передачі.
 
– Не уявляю Петра в таких справах. Наскільки відчуваю людей, він протилежних принципів. Дуже загадково… – коментує новину Г.Мазурашу. 
 
– Мені вже пропонували допомогу. Я кажу, що мені особисто допомога тут не потрібна, мене цікалять об‘єктивні дані, реальний фактаж, реальні докази.

 
– Якщо раптом Петро справді взявся вирішувати питання за хабар, – хай відповідає.
 
– Не уявляю Петра в цій ролі. Але «рєшати» тут нічого не треба. Якщо є докази його причетності – хай по закону карають.
 
– Але те, що його знайомий залишив в машині пакет, сказавши що виходить в магазин, – якось дуже загадково… Петро чекав внука з секції спортивної. Якщо це інфоатака під мене, – ці рейтинги-шмейтинги мене взагалі не хвилюють, так що у цьому плані мені пофіг.
 
– Важливо щоби Петро витримав це дуже важке випробування. Дружина не впевнена, чи є у нього потрібні ліки з собою…
 
– Ти уявляєш Петра в ролі людини, яка вимагає хабаря, ще й за те, що не в його повноваженнях вирішити?..

 
– Кажуть, з «доказів» лише пакет, який залишив в машині його знайомий, сказавши, що сходить в магазин і вернеться, і письмова інформація про ще 700 доларів, які ніби-то він раніше взяв за вирішення цього ж питання…
 
– Поцікався алгоритмом прийняття рішень щодо виділення ділянок АТОвцям, подумай, яким боком там помічник нардепа, і як він мав би переконати олну громадську крмісію, департамент, одну депутатську комісію і мінімум 22 депутата міськради?..
 
– М‘яко кажучи, не дуже логічно…
 
– Схоже на підставу і атаку через нього, щоби можна було побічно мене очорнити, бо він же мій помічник…
 
– Дуже дивна історія. Згодом, думаю, дізнаємось більше.
 
– Петра в ролі того, хто вимагає хабар. Наскільки знаю, у нього якраз протилежні принципи.
 
– Побачимо… – резюмував свої коментарі з даного приводу Георгій Мазурашу. 

peredplata