На Вижниччині двоє чоловіків нелегально видобували гравій

Інформацію про незаконне використання надр на околиці села Брусниця поліцейські отримали вчора, 3 вересня, від райдержадміністрації. За вказаною адресою негайно виїхало керівництво Вижницького райвідділу поліції, райдержадміністрації та окружної прокуратури.

 
Правоохоронці з’ясували, що двоє чоловіків видобували екскаватором гравій і завантажували його у вантажний автомобіль. Помітивши поліцейських, один з порушників скинув видобутий гравій з вантажівки і поїхав з місця події, ігноруючи законну вимогу правоохоронців зупинитися.
Співробітники поліції встановили особу водія екскаватора – 66-річного жителя села Нижні Петрівці. Також з’ясували, що чоловік використовував спецтехніку без свідоцтва про її реєстрацію і державних номерних знаків. Окрім цього, він не мав необхідних дозвільних документів на видобування гравію.
За фактом викритого правопорушення слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі
Поліцейські вилучили екскаватор і незаконно видобутий вантаж та помістили на майданчик тимчасового тримання. Слідчі поліції звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучене.
Наразі поліцейські проводять досудове розслідування, здійснюють спеціальні заходи для встановлення особи і місця перебування порушника-втікача для притягнення його до відповідальності.
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata