Буковинцю довелось сплатити понад 100 тисяч боргу з аліментів, щоб виїхати за кордон

Заборона виїзду за  кордон спонукала буковинця сплатити  понад 100 тисяч гривень боргу з аліментів

Чернівчанин сплачував аліменти несистематично і заборгував значну суму виплат дитині. Після того, як державний виконавець Першого відділу державної виконавчої служби у місті Чернівці Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) виніс постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїду за межі України, боржник сплатив заборгованість у 101 391 гривень.

Про це інформує Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

 Нагадаємо, в Україні діє Єдиний реєстр боржників. Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про виконавче провадження», Єдиний реєстр боржників — це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна. Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, є відкритими та розміщуються на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України. До цього переліку потрапляють особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

До борджників державні виконаці можуть застосовувати обмеження у праві: виїзду за межі України, керування транспортним засобам, полювання, користування зброєю та арештовувати майно боржника.

Відповідно до чинного законодавства, гарантований мінімальний розмір аліментів становить 50% від прожиткового мінімуму. Так, для дітей віком до 6 років нині гарантований мінімальний розмір аліментів  становить 1006,50 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років   – 1255 гривень.

 

 

peredplata