На сесії Чернівецької міської ради сталась сутичка між депутатами.

 

 Сьогодні, 28 вересня сесія міської ради проходить напружено. Вранці під радою був протест. Потім під час сесії депутати двічі провалили голосування стосовно відведення ділянок для пільговиків. І вже після третього, успішного голосування за рішення, розпочалася штовханина.

 Серед людей, які претендували на вільні ділянки, були ветерани АТО та ООС. Для прийняття рішення потрібно набрати 29 депутатських голосів. За першим разом “за” проголосували тільки 24 депутати.

 Після перерви депутати продовжили розгляд питання. Вдруге проєкт рішення підтримали 25 депутатів. Не голосували фракції “Народний контроль” та “Команда Михайлішина”.

 Під час обговорення голова фракції “Народний контроль” Михайло Яринич сказав, що міський голова цим проєктом рішення “ділить учасників бойових дій на своїх та чужих”. Тому буде голосувати лише за виділення землі “абсолютно усім учасникам”. Міський голова Роман Клічук після цих слів запропонував ще раз поставити питання на голосування.

 Після голосування питання про відмову підприємцям надавати в оренду земельні ділянки у залі виникла кількахвилинна штовханина. Через п’ять хвилин після прийняття рішення розпочалась бійка.

У сесійній залі Чернівецької міськради сталася штовханина між кількома депутатами й двома невідомими чоловіками.

Як повідомляє molbuk.ua, після того, як під час розгляду одного з питань порядку денного до трибуни підійшов депутат “Народного контролю” Михайло Яринич, який про щось почав сперечатися із міським головою Романом Клічуком, до обранця підійшли двоє невідомих людей, які попросили його відійти від Клічука.

Після цього під президією сталася штовханина між кількома обранцями. Депутатка “Команди Михайлішина” Антоніна Бабюк голосно вигукує: “Ви хто такі?”.

Після цього депутати підбігли до трибуни і почали штовхатися і битися. Про це повідомляє кореспондент ІА АСС. На допомогу покликали поліцію. Під час штовханини деякі депутати почали кричати, що їх б’ють і штовхають сторонні люди.

 На цю репліку міський голова повідомив, що це не сторонні люди, це охоронці міської ради. Найгучніше із всіх кричала депутатка від фракції «Команда Михайлішина» Антоніна Бабюк. Вона заявила, що її сильно штовхнули. Під час штовханини і блокування, депутати намагаються продовжувати сесію та голосування.

На місце пригоди прийшли співробітники поліції.

Після штовханини депутати засіли в залі й продовжують розгляд питань сесії. Сутичку розглянуть на постійній комісії з питань законності та регламенту. Про це у коментарі Суспільному сказала голова комісії Тетяна Шепелько. Порушення регламенту може каратись вилученням із сесії та позбавленням права виступити.

Під ратушею досі перебувають люди з плакатами та поліція. Двірники “Порядку у домі” розійшлись. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця.

Джерело: ТВА, Суспільне, molbuk.ua та сайт http://acc.cv.ua/

peredplata