Очищення парламентської фракції “Слуга народу”.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає
-Очищення парламентської фракції “Слуга народу” від інакомислячих депутатів продовжується
Учора шеренги “Слуг народу” за рішенням фракції залишила народний депутат Людмила Буймістер.
Сама Людмила Буймістер заявила в українських ЗМІ, що її вирішили виключити з фракції “Слуга Народу” після її слів про підігрування владі Росії. Однак розмови про її виключення почалися одразу після голосування за законопроект про олігархів у другому читанні 23 вересня. Тоді на брифінгу голова партії президента Олександр Корнієнко наголосив, що депутатка не підтримала закон.
“Це депутатка, яка не голосувала за закон про олігархів, точніше, голосувала червоною. Ця червона кнопка є червоною лінією для нас”, — сказав він.
Натомість Людмила Буймістер прокоментувала версію, що її нібито виключили через неголосування за законопроєкт про олігархів та відставку спікера Дмитра Разумкова. Буймістер зазначила: це не перше, за що вона не проголосувала разом із фракцією.
“Я відчула велику зміну у відносинах із керівництвом фракції, коли енергетична криза вилізла на перші шпальти не тільки української преси, а й західної, і всі зрозуміли, яка непроста зима нас чекає. І коли я публічно почала говорити, що сьогодні в Україні розігрується російський енергетичний сценарій – стосунки з керівництвом фракції дуже охололи”, — зазначила Буймістер.
Буймістер виключили з монобільшості 19 жовтня. Рішення ініціювати таку процедуру фракція ухвалила напередодні. Після цього депутатка заявила журналістам, що “Слуги” зробили це без її присутності на початку засідання фракції.
Не знаю чи очищення парламентської фракції “Слуга народу” від інакомислячих депутатів пов’язане якось з падінням рейтингу Володимира Зеленського, але таке падіння спостерігається. Можливо це через сукупність різних факторів: “вагнергейт”, “документи Пандори”, ковід, енергетична криза тощо. Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки і виявилось, що протягом останнього місяця рейтинг Володимира Зеленського впав майже на 8 відсотків. А от, приміром, рейтинг Дмитра Разумкова зріс на 4 проценти. Тепер Дмитро Разумков посідає 6-те місце першої десятки українських політиків. Очолює список Володимир Зеленський.
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі
 
 
 
 

peredplata