У Чернівцях на залізничному та авто- вокзалах можна зробити щеплення проти Covid-19

На центральному автовокзалі Чернівців відкрили пункт вакцинації від коронавірусу. Там можуть щепитися охочі пасажири й водії.

Про це повідомляє Суспільне.

Вакцинація від коронавірусу безкоштовна. Водночас у пункті можна зробити експрес-тест на коронавірус, ця послуга платна, розповів Суспільному директор компанії “Чернівцітранс” Олександр Кривохижий.

А з 25 жовтня у Чернівцях вже й на залізничному вокзалі запрацює пункт вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Укрзалізниці.

Пункти облаштовують, оскільки в Україні діють нові правила пасажирських перевезеньЗокрема пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред’являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус.

Міжрегіональні перевезення в Україні дозволяють лише за наявності у всіх водіїв та пасажирів одного з документів:

  • довідки про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки);
  • паперової довідки за формою 063-О про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 (її може видати лікар, який проводив щеплення).

Джерело: Суспільне

peredplata