Безпечна зима: на Буковині тривають командно-штабні навчання

Упродовж двох днів у всіх регіонах України проходять командно-штабні навчання. Рятувальники, поліцейські відпрацьовують алгоритм, за яким діятимуть, аби забезпечити безперебійний рух автотранспорту в осінньо-зимовий період. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Нині розпочався другий етап навчань – практичний. Фахівці оглядають виробничі бази, техніку та запаси протиожеледних матеріалів Чернівецького облавтодору. Оскільки він є підрядною організацією Служби, тож займається експлуатаційним утриманням автошляхів держзначення Буковини.

1 900 тонн технічної солі та 10 тисяч тонн піску за необхідності буде використано для ліквідації зимової слизькості на дорогах державного значення Чернівецької області.

Наразі триває активна підготовка матеріалів для обробки проїзної частини під час осінньо-зимового періоду. Вже заготовили понад 8 900 тонн фрикційних матеріалів та 1 520 тонн технічної солі, з яких виготовлять протиожеледну суміш. Матеріали зберігаються на виробничих базах філії ДП «Чернівецький облавтодор».

Під час зимового експлуатаційного утримання автошляхів області буде задіяно 119 одиниць спецтехніки. За необхідності додатково залучать ще 26 механізмів.

peredplata