Підсумки передачі позастатутного майна з державної у комунальну власність громад Чернівецької області

Одним із важливих напрямів роботи з питань управління державним майном є передача позастатутних об’єктів з державної у комунальну власність.

    Упродовж поточного року Управлінням забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області Регіонального відділення ФДМУ  передано у комунальну власність 8 об’єктів позастатутного майна, що не увійшло до статутних капіталів господарських товариств під час приватизації.

Так, Мамаївській територіальній громаді передано 9-квартирний житловий будинок у смт. Лужани (пров. Заводський, 2), який у процесі приватизації не увійшов до статутного капіталу ТДВ „Чернівецький завод залізобетонних виробів і конструкцій”, але залишився перебувати на його балансі.

 Кіцманська територіальна громада прийняла у власність будинки в селі Ошихліби, а саме: 8-квартирний житловий будинок №1 з господарською спорудою по вул. Заводській, 3); 8-квартирний житловий будинок №2 з господарською спорудою по вул. Заводській, 5; 12-квартирний житловий будинок №3 з господарсьою спорудою та замощенням території житлового будинку по вул. Незалежності, 83, які у процесі приватизації не увійшли до статутного капіталу ВАТ „Ошибліський консервний завод».

Наразі триває робота щодо передачі у власність Кіцманської територіальної громади  протирадіаційного укриття № 97290 по вул. Незалежності, 83/1 у с. Ошихліби. Зокрема, Кіцманська міська рада розробляє техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання цього майна за цільовим призначенням з визначенням обсягів та джерел фінансування видатків на його утримання, добудову, реконструкцію, технічне переоснащення, капітальний та поточний ремонт, яке з відповідним пакетом документів нададуть до Фонду державного майна України для подальшого погодження з центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики, центральним органом виконавчої влади з питань фінансової політики та підготовки проекту рішення КМУ щодо передачі зазначеного об’єкта з державної у комунальну власність.

Також на виконання рішення регіональної робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Чернівецькій області, створеної розпорядженням Чернівецької ОДА №484-р від 30.04.2021 року, Управлінням забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області ведеться активна робота щодо сховища № 96154 (м. Чернівці, вул. Миру, 18-А), сховища №197/001 (м. Новоселиця, вул. Комарова, 7/1), сховища №96037 (м. Чернівці, вул. Я.Мудрого, 31), з переліку фонду захисних споруд цивільного захисту.

peredplata