У Львові з кабінету судді вкрали $120 тис.

Західний апеляційний господарський суд, який був створений чотири роки тому. Зловмисники обікрали суд в ніч на 18 січня

У ніч на вівторок, 18 січня, у Львові обікрали Західний апеляційний господарський суд. У прес-службі поліції цю інформацію ZAXID.NET підтвердили, однак відмовилися розповідати деталі інциденту.

За даними ZAXID.NET, грабіжник заліз через вікно до приміщення суду на другому поверсі і вкрав гроші із сейфу. Як повідомив «Високий замок», мова йде про 120 тис. доларів США. Злочинця зафіксували зовнішні відеокамери, проте приміщення суду не було обладнена сигналізацією.

 

У суді відмовилися від будь-яких оперативних коментарів.

Як випливає з офіційного повідомлення Західного апеляційного господарського суду, опублікованого пізніше, з сейфу вкрали особисті гроші одного із суддів: «В ніч на 18 січня 2022 року невідомою особою здійснено проникнення в службове приміщення Західного АГС та крадіжка особистого майна, яке відображено у декларації про майновий стан і доходи».

Як повідомили у прес-службі поліції, кримінальне провадження вже відкрито.

 
 

Додамо, Західний апеляційний господарський суд був створений у червні 2018 року замість Львівського апеляційного господарського суду. Тут розглядають апеляції з п’яти областей Західної України – Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької області.

https://zaxid.net/news/

Цікаво: звідки в сейфі у суді такі гроші? Невже “наколядувала”? Мої джерела кажуть, що суддя пояснила, що гроші не її. Мовляв, їх на зберігання їй віддала подружка, яка поїхала за кордон на відпочинок. Згодом вона планувала їх “закинути” у банк…

peredplata