«Завдяки прокуратурі бюджет Чернівецької міської територіальної громади поповнився на майже 173 тис грн.

Так, у грудні 2021 року Господарський суд Чернівецької області задовольнив позов керівника Чернівецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі територіальної громади, інтереси якої представляє Чернівецька міська рада, до Управління освіти  Чернівецької міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання недійсними додаткових угод до Договору постачання природного газу та повернення безпідставно сплачених коштів.

Прокуратурою було встановлено, що у 2018 році Управління міської ради уклало договір з товариством з обмеженою відповідальністю щодо постачання 87 тис. кубічних метрів природного газу на загальну суму понад 670 тис грн.

Проте згодом, сторони  уклали ще 13 додаткових угод, відповідно до яких ціну на газ було на 88 % збільшено, а кількість кубометрів – зменшено. Водночас визначених законодавством документів про підтвердження  коливання цін на ринку природного газу не встановлено. Внаслідок вказаних порушень з бюджету безпідставно виплачено майже 173 тис грн.

          На виконання вищевказаного рішення Господарського суду Чернівецької області Товариство повернуло до бюджету Чернівецької міської територіальної громади майже 173 тис грн. безпідставно освоєних бюджетних коштів».

 

Чернівецька окружна прокуратура

peredplata