Українців, які намагаються підкупити прикордонників, відправляють у військкомати (ВІДЕО).

10 чоловіків спробували підкупити прикордонників, а натомість отримали можливість відвідати військкомат. Від моменту, як Росія розпочала  наступ на Україну, кількість людей на ділянках західного кордону почала різко збільшуватися.

У Державній прикордонній службі нагадують, що на період дії воєнного стану обмежено виїзд чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, передає Репортер.

Там зазначають, що непоодинокими стали спроби підкупу охоронців кордону чоловіками з категорії, якій обмежено виїзд. Лише минулої доби співробітники внутрішньої та власної безпеки ДПСУ задокументували 10 фактів спроб надання неправомірної вигоди, аби отримати сприяння в перетині кордону.

7 з них, громадяни Василь Б. та Антон Д. 1983 р.н., Костянтин 2003 р.н., Едуард Г. 1971 р.н., Василь К. 1984 р.н., Олег Д. 1987 р.н. та Тенгіз Щ. 1962 р.н. в пунктах пропуску «Шегині», «Краківець»,«Тисa», «Смільниця», «Косино», «Рава-Руська» та «Серпневе», загалом пропонували хабарів у 900 євро та 2100 доларів США.

 

Ще троє українців пропонували 3000 гривень в пункті пропуску «Вилок». Вони маскувалися під угорців, намагаючись перетнути кордон по посвідках на повернення в Угорщину та паспорту гр. Угорщини, що начебто були видані у м. Берегово в день їх подорожі. Проте згодом у них знайшлися паспорти громадян України та вони підпадали під категорію обмежену у виїзді.

По всім випадкам внутрішньою безпекою ДПСУ до підрозділів поліції направлені повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ. Надалі співробітниками поліції було запропоновано, після складання необхідних процесуальних документів, направити даних осіб до військкоматів за ухилення від призову (чи мобілізації).

ДПСУ закликає громадян не намагатися пропонувати кошти прикордонникам, адже за це передбачена кримінальна відповідальність. Окрім цього зазначимо, у разі, якщо комусь відомо про спроби вимагання неправомірної вигоди повідомляти відразу на телефони гарячих ліній, фіксуйте інформацію на службових бейджах, зазначайте час та пункт пропуску і інші дані.

peredplata