ЗАЗ виставив на продаж своє майно

Серед виставленого на аукціон майна чотири виробничих цехи та адміністративно-побутовий корпус.

Запорізький автомобілебудівний завод виставив на продаж своє майно, стартова ціна — близько 420 млн грн. Читайте також В Україні з початку року скоротилося виробництво автотранспорту Про це випливає з інформації на сайті Центральної універсальної товарної біржі, повідомляє delo.ua.

“Окремо виділено майно підприємства-боржника ПАТ “Запорізький автомобілебудівний завод” (код ЄДРПОУ 25480917), що виставляється для продажу на аукціоні у вигляді: об’єктів нежитлової нерухомості загальною площею 142,22 тисячі квадратних метрів, обладнання і пристосувань. Вартість — 419,36 млн грн у тому числі з ПДВ”, — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що серед майна, яке виставляється на аукціон: машинобудівний, інструментальний, ремонтно-механічний, автоматично-механічний цехи, а також адміністративно-побутовий корпус. Відомо, що 11 квітня Господарський суд виніс рішення про санацію “Запорізького автомобілебудівного заводу”.

Термін санації — 6 місяців. План санації включає в себе поліпшення соціальної сфери, збереження існуючих робочих місць та створення нових. Завод повинен стати платоспроможним, платити податки в місцевий та державний бюджети. Також йшлося про виведення ЗАЗу зі стану банкрутства в найкоротші терміни, максимальне збереження інфраструктури виробничих потужностей і відновлення виробництва автомобілів. Довідка УНІАН. Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, Запоріжжя) – найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням.

Підприємство входить в корпорацію “УкрАВТО”. Корпорація УкрАВТО є генеральним імпортером та офіційним дилером більше 20 автомобільних брендів, володіє повним циклом власного виробництва. Корпорація є власником контрольного пакету акцій ЗАТ “ЗАЗ”.

У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх областях України.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/transport/10539159-zaz-vistaviv-na-prodazh-svoye-mayno.html?fbclid=IwAR0vzAyuywEr1IkUcdr8DftTr92XMA4ihNdZqguBDKrnOW88WmHwME6eIIA

peredplata