За хабар засудили голову Чернівецької МСЕК

За хабар засудили голову Чернівецької МСЕК  Вирок Шевченківського районного суду Чернівців стосовно тепер вже колишньої очільниці очно-туберкульозної медико-соціальної експертної комісії Людмили Л. за вимагання та одержання хабара набув чинності.

Встановлено, що 24 травня цього року 72-літня лікарка, окуліст за фахом, експерт зі встановлення непрацездатності вимагала та одержала від місцевого мешканця-інваліда по зору 3 тисячі гривень за встановлення йому другої групи інвалідності пожиттєво, хоча на це 50-літній чоловік мав законне право за станом свого здоров’я. За повідомленням прес-служби УСБУ в Чернівецькій області, Людмилу Л. затримали в її робочому кабінеті у приміщенні обласного протитуберкульозного диспансеру співробітники СБУ та працівники прокуратури Шевченківського району Чернівців одразу після одержання хабара.

У ході досудового слідства лікарка повністю визнала свою вину. Вироком суду її визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (отримання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання із застосуванням ст. 69 (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) КК України — 2 роки 6 місяців позбавлення волі з забороною обіймати керівні посади в медичних закладах впродовж 1 року зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік.

Управління СБУ в Чернівецькій області просить громадян у випадку застосування проти них протиправних дій чи наявності інформації про скоєні злочини звертатися на телефон «гарячої лінії» (0372) 54-02-04. За номером 0-800-501-482 громадяни можуть звернутися до Служби безпеки України у разі наявності інформації щодо корупційних дій державних службовців.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata