За чиї гроші будують капличку на Вижниччині?

За чиї гроші будують капличку на Вижниччині?Група мешканців Іспаса, що на Вижниччині, стурбована ширяючою селом інформацією про те, що в цьому населеному пункті планують звести поблизу монастиря капличку за бюджетні гроші. Кажуть, що замість того, аби будувати в селі дитячий садочок, районна влада близько 300 тисяч віддає на величезну капличку (7 на 9 метрів) для УПЦ Московського патріархату.

Ми звернулись за коментарем до сільського голови Іспаса. Він розповів, що інформація, яку принесли нам селяни, не відповідає дійсності. Так, будів-ництво каплички насправді планується. Але виключно за пожертви.

— Будівництво монастиря почалось 2002 року, — розповідає керівник села Михайло Андрюк. – І до цього часу жодної бюджетної гривні з району чи області на її будівництво не було витрачено. Всі кошти – це пожертви.

Сільський голова також наголосив, що усі церкви в селі перебувають на рівних умовах і сільська влада сприяє всім однаково. Незабаром церква Київського патріархату перейде до нового храму, а до цього часу вона безкоштовно орендувала приміщення у сільської ради.
Пан Андрюк визнає, що в селі нагальною є проблема добудови до нині діючого садочка. Адже черга в садочок дуже велика – 170 діток. Бо ж село теж велике. Наразі вже розроблена документація на добудову. І, скоріш за все, на черговій сесії обласної ради її включать до списку запланованих об’єктів на 2013 рік. Орієнтовно на добудову потрібно більше двох з половиною мільйонів гривень. Сільський голова має певність, що наступного року будівництво розпочнеться і більше дітлахів матимуть змогу відвідувати дошкільний навчальний заклад.

Вл. інф.

peredplata