MERIDIAN CZERNOWITZ представить нову стипендіатку

MERIDIAN CZERNOWITZ представить нову стипендіатку16 жовтня, о 12 годині у квартирі-резиденції для поетів і перекладачів MERIDIAN CZERNOWITZ (м. Чернівці, вул. О. Доброго, 9, кв. 9) відбудеться творча зустріч із новою стипендіаткою, поетесою та фотожурналісткою Міленою Фіндайз (Австрія).

Метою її перебування на резиденції в Чернівцях є фотопроект, пов’язаний із книжкою Ігоря Померанцева «Czernowitz. Черновцы. Чернівці». Мілена робитиме знімки міста для німецького видання згаданої книжки. «Сучасні Чернівці – це те, що мене найбільше цікавить», – додає стипендіатка.
Також авторка вже почала вести своєрідний щоденник (німецькою мовою) про своє перебування у Чернівцях: http://bit.ly/1bAxYDW

Мілена (Ренате Фіндайз) народилася 1957 року в місті Пікра-Віндорф поблизу Ґрацу, Австрія. Після перших років роботи у Формулі 1 та моторних видах спорту (автодром Остеррайхринг) до 2012 року працювала туристичним менеджером та в готельно-ресторанному бізнесі в місті Целль-ам-Зее, у Франкфурті та Празі. З жовтня 2008 року спільно з Ігорем Померанцевим публікує літературний онлайн-журнал «Цайтцуг» www.zeitzug.com німецькою та англійською мовами. Її фотографії були надруковані в австрійських, американських та українських медіа. Мілена є фотоілюстратором книг Ігоря Померанцева «Винарні», «Homo Eroticus» та «Spätlese».
У 2010 та 2011 рр. Мілена брала участь у Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ і стала улюбленицею публіки.

***
Нагадаємо, що у лютому-серпні 2013 року стипендіатами резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ були: поет, письменник і перекладач Юрій Андрухович (Україна), поет і есеїст Рон Вінклер (Німеччина), фотожурналіст, письменниця і психолог Кора Шварц (США), поет Том Шульц (Німеччина), поетка, перекладачка сучасної літератури Анета Камінська (Польша), поет Макс Чоллек (Німеччина).
Проект здійснюється за підтримки Allianz Kulturstiftung (Німеччина) та генерального партнера – житлового комплексу «Водограй» (м. Чернівці, вул. Воробкевича, 31 А).

peredplata