\”Чернівціводоканал\” можливо знизить тариф

На початок грудня рівень кредиторської заборгованості \”Чернівціводоканалу\” на цьому підприємстві становив 56,8 млн. грн.

Найбільшу питому вагу в структурі кредиторської заборгованості водоканалу становлять борги за спожиту електроенергію, які станом на сьогодні сягають 43,7 млн. грн., або 76,9%. За результатами роботи підприємства за 9 місяців поточного року діючі тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення відшкодовують вартість виробництва та надання послуг для населення в межах 87% та 77% відповідно.

Протягом поточного року комунальним підприємством спожито електроенергії на суму 33,3 млн. грн., сплачено за спожиту електроенергію 18,3 млн. грн., що складає 55%. За грудень очікується споживання електроенергії на 3,1 млн. грн., з яких вже погашено 1,4 млн. грн., або 45%. До 28 грудня планується погашення вартості спожитої електроенергії ще на 2,5 млн. грн. за рахунок кредитних коштів, що складатиме 125,8% вартості спожитої у грудні електроенергії і дасть змогу зменшити загальну суму боргу перед ПАТ ЕК “Обленерго” на 800 тис. грн.

Підприємством розроблено план виконання першочергових технологічних заходів виходу з кризового стану КП “Чернівціводоканал”, який дозволить зменшити витрати та необліковані втрати води на всіх етапах надання послуг з водопостачання та водовідведення. Це дасть змогу знизити собівартість послуг за рахунок зменшення питомих витрат електроенергії на 1 м куб.

peredplata