У \”Комфорті\” директору Володимиру Дідуху не комфортно. Колектив повстав

У "Комфорті" директору Володимиру Дідуху не комфортно. Колектив повстав

Люди запевняють, непорозуміння виникли через безгосподарність керівництва і одноосібне збагачення. Сьогодні працівники магазину-акціонери зачинили двері до приміщення, заблокувавши таким чином доступ туди директору.

Недитячі суперечки. Акціонери товариства з обмеженою відповідальністю \”Комфорт\” воюють з колишнім директором, а нині – власником контрольного пакету акцій, третій рік.
Травень 2009. В одному із сюжетів телеканалу ТВА розповідалося, як співзасновники закрили магазин на ремонт, а директор, Володимир Дідух, наступного дня розбив скло та зірвав замки, аби винести свій товар.

Цього разу до таких дій не дійшло. Хоча прорвати стіну невдоволених акціонерів і розбити вітрини директор планував. Завадила, певне, присутність камери та міліціонерів.
На початку дев’яностих три дясятки городян заснували товариство. Обрали тоді директором пана Дідуха. Але зі своїми обов’язками він не справлявся, нарікають люди.
– У нас безвихідне становище, пропрацювали люди по 20 років, а він каже – не подобається, то звільняйтесь. Чому ми повинні звільнятись, ми тут вклали душу, здоров’я, – обурюється Лариса Хрестик, співзасновник ТзОВ \”Комфорт\”.

Приміщення має площу більше півтисячі квадратів. Умови праці погані: немає опалення, обсипається штукатурка на стінах. Зараз там інший директор. Акціонери вважають жінку нелегітимним керівником. Зняти її з посади та забрати свої частки люди зможуть лише на зборах – так записано у статуті.

Склалася ситуація, коли ніхто нічого не може дати, а відповідно і взяти. Збори акціонери ігнорують свідомо. Дідух має 30% акцій. Люди – 27%. Ще 43% зависли у повітрі – це акції людей, котрі відмовились від своїх часток. Виходить, більшості не має ніхто, але скликавши збори, контрольний пакет може опинитись у руках однієї людини.

\”Комфорт\” заробляє гроші на тому, що батько здає приміщення в оренду синові, Максиму Дідуху. І хоча такі речі мали б вирішуватись колективно, насправді з людьми ніхто не радиться. На плакатах написи: \”Дідух веде товариство до банкрутства\”. Акціонери підозрюють, що так легше буде позбутися їхніх часток, а відповідно, стати одноосібним керманичем.

***

Справжні пристрасті розгортаються довколо товариства \”Комфорт\”, що на проспекті Незалежності. Акціонери товариства, яке включає в себе одноіменний магазин господарських матеріалів заявляють, що підприємець, який орендує тут приміщення намагається вигнати їх із роботи та незаконно позбавити акційних часток. Рівень напруги переріс в страйк працівників \”Комфорту\”, які не вийшли сьогодні на роботу та закрили магазин на замки. На місце конфлікту виїхали правоохоронні органи.

Лариса Хрестик працює в \”Комфорті\” з початку 90-х років. Розповідає, що товариство заснували 32 людей, які обрали директором Володимира Дідуха. Останній в 2000-му році, взяв приміщення магазину в оренду, а акціонерів – співзасновників переоформив собі в найманих працівників. Однак обіцянок щодо високої зарплатні, гарних умов праці так і не дотримався.

Однак, як стверджують акціонери, на діалог підприємець йти відмовляється, а в останні місяці заробітню плату взагалі виплачує мізерну – 400 гривень.

Акціонери скаржаться, що пан Дідух хоче прибрати до своїх рук все товариство, а співзасновників вигнати на вулицю. \”Комфорт\” же просто довів до банкрутства.

Люди кажуть, що вже написали заяви і в міліцію, і в прокуратуру. Запевняють, що їм не показують а ні звітності про фінансовий стан товариства, а ні іншу документацію. Заручником ситуації стала і Любов Вахта. За словами жінки, вона замінила Дідуха на посаді директора у 2008 році рішенням зборів співзасновників. Однак незабаром суди протокол зборів скасували.

Любов Вахта, директор товариства \”Комфорт\”: \”Ну, де-факто, директор, тому що, в реєстраційній палаті свідоцтво виписане на мене\” .

Любов Вахта безуспішно намагається ініціювати вже вкотре збори акціонерів. Але…

Орендар Володимир Дідух спілкуватися на камеру категорично відмовився. Однак, згодом сам зателефонував в редакцію \”Чернівецького репортера\” і погодився на інтерв\”ю. Але за кілька хвилин змінив свою позицію, мотивуючи це тим, що раптово змушений вирушити у відрядження і погодився на інтерв\”ю по телефону. Проте за лічені хвилини і від такого спілкування відмовився, наполягаючи перенести інтерв\”ю на найближчий понеділок.

Володимир Дідух, орендар приміщень товариства \”Комфорт\”: \”Давайте, коли я приїду, а приїду я в суботу, чи в п\”ятницю, ні, в суботу, тоді я зможу документально все підтвердити. До речі, основні всі документи знаходяться в магазині закриті, який забарикадований. Міліція не займається своєю роботою, а тільки юдить і споглядає. Можу сказати одне, що в понеділок, я всі документи аргументовано вам предоставлю\”.

Чернівецький репортер в свою чергу обов\”язково надасть пану Дідуху можливість висловити свою думку з цього питання, коли він буде до того готовий. Наразі ж кожна зі сторін переконана, що правда саме на їхньому боці, а тому вимагають від правоохоронців розібратися в конфлікті.

Олександр Коркоїл. Телеканал «Чернівці».

Джерело

peredplata