За приховані від буковинських митників цигарки порушнику доведеться сплати 60 тисяч

Вчора на територію пункту пропуску «Порубне» митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці Міндоходів в’їхав легковий автомобіль марки «Опель Віваро» під керуванням громадянина Румунії, який прямував з України до Румунії в приватних справах.

За приховані від буковинських митників цигарки порушнику доведеться сплати 60 тисяч

При проведенні співробітниками митниці поглибленого огляду вказаного вище транспортного засобу виявлено приховані від митного контролю 450 пачок сигарет марки «VICEROY», які знаходились всередині панелі приладів між моторним відсіком та салону автомобіля. Тайник, доступ до якого став можливим після демонтажу кришки панелі приладів, виготовлено шляхом приварювання до кузова автомобіля металевої ніші.

Громадянин митний контроль пройшов та виявлені цигарки визнав своєю власністю.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 МКУ за протоколом про ПМП тимчасово вилучено безпосередні предмети порушення митних правил та транспортний засіб зі спеціально виготовленим тайником, що використовувався для приховування від митного контролю товарів – безпосередніх предметів ПМП.

Таким чином, 450 пачок цигарок вартістю 6 750,00 грн. можуть коштувати громадянину легкового автомобіля вартістю 60 000,00 грн.

peredplata