З початку року на Буковині встановлено 1126 випадків порушень митних правил

Фахівцями Чернівецької Митниці ДФС за 11 місяців цього року запроваджено 1126 справ про порушення митних правил на загальну суму 20,5 млн. грн. У порівнянні з попереднім роком вартість предметів по цих справах зросла майже на 11млн. грн. Безпосередні предмети правопорушення вилучались у 440 випадках, вартістю майже 17,9 млн. грн.

Аналізуючи всі ці порушення митних правил можна визначити, що найчастіше громадяни намагалися незаконно провозити психотропні р-ни, наркотичні засоби 404 випадки. Друге місце, 383 випадки порушень митних правил – посідають тютюнові вироби. Значно менше – це продовольчі та промислові товари – 52 випадки. За цей же період було зафіксовано 2 порушення при переміщенні валюти на загальну суму понад 152 тис. грн.

Посадовці повідомив начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор: «Ми ефективно забезпечуємо митну безпеку країни і провідним напрямком нашої роботи залишається боротьба з контрабандою та порушеннями митних правил».

Фахівцями відомства задля обміну інформацією та протидії митним правопорушенням налагоджено ефективну співпрацю з колегами зарубіжних країн. За січень-листопад 2014 року направлено 90 запитів до митних органів іноземних держав, переважно Молдови, Румунії, Росії, Польщі, Литви, Туреччини, Німеччини, Нідерландів. За цей же період, отримано 44 відповіді. Використовуючи отриману інформацію порушено 11 справ про порушення митних правил на суму понад 9 млн. грн.

Цього року митники Буковини до правоохоронних органів Чернівецької області направили 15 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Серед порушень – ввезення на митну територію України холодної зброї, патронів, підроблення документів, заниження об’єкта оподаткування, тощо.

peredplata