Буковинці найбільше хворіють на серцеві захворювання та гіпертонію

З метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів, отримання інформації щодо самооцінки стану здоров’я та рівня захворюваності населення Головним управлінням статистики Чернівецької області було проведено анкетне опитування.

Вибірково опитано 227 домогосподарств Буковини. Підсумки опитування, розповсюджені на всі домогосподарства області, свідчать, що 68% жителів Буковини оцінює стан свого здоров\’я як \”добрий\”, причому цей показник є найбільшим серед областей України. Майже третина жителів області вважає стан свого здоров’я задовільним та 6% – поганим.

Із загальної кількості опитаних осіб 76% буковинців повідомили, що впродовж року хворіли, чверть мешканців області зазначили що мали хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними хворобами серед населення області були гіпертонія (36%) та серцеві захворювання (26%), кожна дев’ята особа хворіла на артроз або артрит (у т.ч. ревматоїдний), кожна дванадцята – на остеохондроз чи на хронічний бронхіт або емфізему легенів, кожна чотирнадцята – на виразку шлунку або 12-палої кишки чи на хронічний гепатит, жовчокам’яну хворобу, холецистит, холангіт або цироз печінки, чи мігрень або частий головний біль, кожна шістнадцята – на діабет. Від остеопороза, катаракти та інсульту страждало по 3% осіб області.

peredplata