Рятувальники Кіцманщини організували для дітіей різні конкурси

1 червня у всіх районних підрозділах Управління ДСНС України у Чернівецькій області пройшли заходи з нагоди Дня захисту дітей. Зокрема, у Кіцманському та Хотинському районах рятувальники організували проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».
Так, в місті Кіцмань у центральному парку відпочинку працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС організували для дітей справжній ігровий майданчик. Для маленьких глядачів свята були проведені різні конкурси: діти змагалися у розгортанні пожежного рукава, вдяганні бойового одягу рятувальників на швидкість, відповідали на запитання вікторини з протипожежної тематики. Також в ході проведення акції рятувальники відповідали на численні запитання як від дітей, так і від їхніх батьків, розповідали про призначення кожного спецінструменту, якими користуються працівники пожежно-рятувальних підрозділів під час виконання завдань за призначенням. Разом з цим, рятувальники провели і роз’яснювальну роботу з учасниками заходу, вручили дорослим листівки з правилами безпеки, а малечі – солодкі подарунки.
Також акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» пройшла і в місті Хотин. Працівники Хотинського районного відділу Управління ДСНС організували показ пожежного автомобіля та іншої спецтехніки, якою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль. Під час свята кожен бажаючий зміг відчути себе справжнім рятувальником, примірявши на себе бойову форму вогнеборців та взяти участь у пожежній естафеті. Діти повинні були розгорнути пожежний рукав та подати воду з пожежного рукава. При цьому, фахівці Управління ДСНС нагадали про важливість постійного дотримання правил безпеки, вручали попереджувальні листівки та буклети. Діти та їхні батьки були дуже вдячними рятувальникам за цікаво проведене свято.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій област

peredplata