На Буковині розпочалася інформаційно-організаційна робота із забезпечення малозахищених громадян телетюнерами

19 квітня, під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Георгія Галиця відбулася селекторна нарада з питань забезпечення соціально незахищених мешканців області засобами приймання цифрового сигналу. Участь у нараді взяли заступники голів районних державних адміністрацій, начальники міських та районних управлінь праці та соціального захисту населення, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Чернівецької дирекції українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» та обласної державної телерадіокомпанії.

Перший заступник керівника крайової виконавчої влади відзначив, що в березні Уряд прийняв постанову «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення». Він додав, що на виконання цієї постанови на Буковині вже розпочалася інформаційно-організаційна кампанія із забезпечення мешканців області телетюнерами. За словами начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богдана Сеньківа, урядовою постановою визначено категорії громадян, які зможуть безкоштовно отримати телетюнери. До них, зокрема, належать інваліди першої та другої групи, а також інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.
Для отримання телетюнера, громадяни, які відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися особисто чи через уповноваженого представника, або поштою надати заяву до районного чи міського управлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання. Зазначеній категорії громадян до заяви необхідно додати наступні документи: копію довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності або копію посвідчення інваліда війни; копію медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років і копію свідоцтва про народження дитини, а також довідку з місця проживання про те, що дитина проживає разом і не перебуває на повному державному утриманні. Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою в міру надходження заяв громадян до органів соціального захисту. Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям буковинців буде відбуватися за правилом: по одному телетюнеру – на одне житлове приміщення.
Богдан Сеньків зауважив, що нині необхідно донести всю інформацію щодо забезпечення тюнерами до кожного населеного пункту області, до кожного споживача з визначених категорій.

peredplata