Рятувальники та працівники Червоного Хреста навчали громадян безпечному відпочинку на воді

Рятувальники та працівники Червоного Хреста навчали громадян безпечному відпочинку на воді

З початку року в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 18 людей, з них 1 дитина.

Дані трагічні випадки виникали в тих місцях, які не були визначені для купання і де не були обладнані рятувальні пости. Саме тому, з метою запобігання загибелі людей на водоймах та навчання громадян діям з порятунку людей на воді, 1 серпня працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з представникам Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели профілактично-показовий захід у місцях, де люди найбільше полюбляють відпочивати – на березі р. Прут у Чернівцях.

На початку даного заходу рятувальники звернулися до відпочиваючих із закликом купатися лише в призначених для цього місцях та дотримуватися при цьому правил безпеки. Для того, щоб краяни добре пам’ятали як поводитися під час відпочинку, їм були роздані листівки та пам’ятки з правилами безпеки. Після цього, з людьми було проведено навчання з надання домедичної допомоги людині, яка тоне. Для цього, фахівці Червоного Хреста України детально розповіли та продемонстрували на практиці всім бажаючим, яких виявилось чимало, що потрібно робити у випадку, коли потопаючого витягнули з води і йому потрібна допомога. Окрім того, кожний бажаючий міг сам спробувати власноруч зробити непрямий масаж серця та штучне дихання.

Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки практичним заняттям людина зможе швидше зорієнтуватися небезпечній ситуацій та надати правильно допомогу тому, хто цього потребує.

Джерело:Чернівецький міський відділ УДСН

peredplata