\”Укрзалізниця\” планує підвищення тарифів на пасажирські перевезення на 35%

 "Укрзалізниця" планує підвищення тарифів на пасажирські перевезення на 35%\”Укрзалізниця\” заклала в плані по зростанню капітальних інвестицій в 2017 році підвищення в тарифів на вантажоперевезення на 25%, на пасажирські перевезення – на 35%.

Про це повідомив член правління \”Укрзалізниці\” Ремігіуш Пашкевич під час телефонної конференції з інвесторами 22 листопада, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами топ-менеджера, підвищення тарифів враховує не тільки зростання витрат внаслідок ослаблення курсу гривні, інфляції, але і зростаючий попит на залізничні перевезення.

Пашкевич зазначив, що в разі несхвалення Кабміном плану підвищення тарифів \”Укрзалізниця\” може переглянути програму капінвестицій, в тому числі, розділити її на дві частини і виконати другу в 2018 році.

Разом з тим, як зазначив член правління компанії, такий результат є небажаним.

\”Як відомо, в Україні виник дефіцит рухомого складу для транспортування зернових. Згідно з нашими дослідженнями, проведеними спільно з Всесвітнім банком, виробництво зернових зростає щорічно і продовжить збільшуватися в наступні роки. Ми хотіли б модернізувати частину рухомого складу, а також придбати новий. Але ми Ми не можемо зробити без підвищення тарифів \”, – пояснив Пашкевич.

Читайте також: \”Укрзалізниця\” купить співробітникам iPhone і Macbook Air

Відповідно до представленого інвесторам планом, ПАТ \”Укрзалізниця\” в 2017 році має намір збільшити обсяг капітальних інвестицій в 2,4 рази – до 27,4 млрд грн з 11,2 млрд грн, що плануються за підсумками 2016 року.

46% коштів \”Укрзалізниця\” планує направити на покупку основних засобів, 33% – на капітальне будівництво (переважно на модернізацію електромереж), 19% – на модернізацію рухомого складу, 2% – на інші потреби.

Ці капітальні інвестиції передбачається на 66% профінансувати з власних коштів, на 33% – за рахунок залучення нових кредитів, на 1% – за кошти інвесторів.

Як повідомлялося, останнє підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення 15% вступило чинності 30 квітня 2016 року.

Джерело: http://biz.censor.net.ua/n3015817

peredplata