Чернівецька міська рада отримала репутацію «зрадників»

Чернівецька міська рада отримала репутацію «зрадників»

7 із 42 міських депутатів готувались накивати п’ятами зі словами у своїх заявах: «Ми не можемо більше служити своїм виборцям». Чернівецька міська рада отримала репутацію «зрадників», тому що сім депутатів вже написали заяви про складання мандата, а поважна причина є лише в одного міського обранця. Такий новорічний подарунок готували депутати до Нового Року? Чи просто не впорались з обіцянками? Вчора на брифінгу мер міста Олексій Каспрук став на захист депутатів, він не став звинувачувати їх в невиконанні службових обов’язків. Мер повідомив, що це певна маніпуляція з боку депутатів і тому рада відпустила лише Наталію Якимчук, в неї дійсно поважна причина зазначає мер: «Вона балатується на посаду суді конституційного суду».

Чернівецька міська рада отримала репутацію «зрадників»

Окрім цього Олексій Павлович прокоментував ситуацію, що трапилась під час обрання секретаря міської ради. «Були в нас певні юридичні підстави накласти вето на це рішення, адже порушено процедуру обрання, порушений регламент, але в принципі я вважаю, що це порушення не значне, якщо його перевіряти, то це спричинить галас, що я знову чогось не хочу, заважаю. Тому вето не буде, буде підписано розпорядження», – каже міський голова. Наразі новий секретар Василь Сафронович вникає в суть роботи, він вже отримав перші доручення і над ними працює.

Олексій Каспрук вважає, що посадова особа місцевого самоврядування, склавши присягу має діями в межах чинного законодавства і не знати елементарних речей, що депутати міської ради за законом не можуть бути членами тендерних комітетів, а тим паче їх очолювати, – не хороший старт у роботі. Тому бажання Василя Продана посісти місце голови тендерного комітету не схвалює, а навпаки знайомить його із законом України.

peredplata