На Буковині краще, ніж в Німеччині?

«Якщо у Німеччині, де випало до 20 см снігу, рух транспорту був паралізований та трапилося кілька десятків дорожньо-транспортних пригод, то в області, де випало від 25 до 50 см, а подекуди і до 62, рух транспорту було забезпечено», – повідомив начальник територіального управління МНС у Чернівецькій області Едуард Братко на прес-конференції з питань забезпечення життєдіяльності області під час погіршення погодних умов, що відбулася в облдержадміністрації сьогодні, 11 грудня.

За його словами, в області цими днями трапилося лише 2 і незначні дорожньо-транспортні пригоди.

Як зазначив під час спілкування з журналістами начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах, станом на сьогодні в області заготовлено 90% від реальної потреби на весь сезон піску та 65% – солі. Із наявних протиожеледних матеріалів виготовлено 8 тис. 654 тонни піщано-соляної суміші, яка вивозиться на небезпечні ділянки доріг для підсипки вручну. «Для протидії ожеледиці та сніговим наносам у філіях ДП «Чернівецький облавтодор» задіяно 118 одиниць машин і механізмів. Крім того, облавтодором укладено 18 договорів зі сторонніми організаціями щодо залучення 28 одиниць додаткової техніки для очистки доріг у зимовий період», –повідомив Ігор Гах.

Як відзначив посадовець, дорожні організації працювали у посиленому цілодобовому режимі, практично не допускаючи значних затримок у русі транспорту. За цей час використано 2 тис. 960 тонн піщано-соляної суміші, для роботи машин і механізмів– понад 8 тонн дизпалива та 5 тонн бензину, задіяно 88 одиниць снігоприбиральної техніки, залучалося 11 одиниць техніки сторонніх організацій, у тому числі територіального управління МНС.

Як інформував під час прес-конференції заступник директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення – начальник управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Анатолій Дудка, сьогодні під час засідання обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території області для проведення невідкладних робіт з розчищення шляхів сполучення від снігових заметів у місті Чернівцях погоджено виділення пального міському шляхо-експлуатаційному підприємству КП «МіськШЕП» і райавтодорам.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata