Кінотеатру Миколайчука у Чернівцях бути?

Кінотеатру Миколайчука у Чернівцях бути?28лютого Чернівецька міська рада під тиском громадськості прийняла рішення, згідно з яким спеціальна комісія повинна була розробити чіткі критерії конкурсу на право укладання договору довгострокової оренди приміщень по вул. Головній, 140, де колись функціонував кінотеатр імені Івана Миколайчука. Тільки після затвердження цих критеріїв мав бути оголошений конкурс. Тоді в міській раді повідомили, що переможця конкурсу визначать рішенням сесії міської ради.

Та чи виконує рішення Чернівецька міська рада? На наш інформаційний запит стосовно ситуації з кінотеатром імені Миколайчука нам відповіли, що вже розміщено оголошення про конкурс на право укладання договору оренди нежитлового приміщення (про роботу спецкомісії, затвердження критеріїв – ні слова).

Конкурс відбудеться 4 квітня об 11 годині в приміщенні департаменту економіки міської ради. Особливими умовами його є, в тому числі, реконструкція приміщень відповідно до проектної документації із обов’язковим збереженням кількості посадочних місць глядацької зали – не менше 300, існуючої площі глядацької зали, укладання угод з управліннями освіти та культури міськради про надання безоплатних послуг.
Виходить, що чіткі критерії конкурсу комісією так і не розроблялися, а «особливі умови» сформовані на основі пропозицій депутатів, висловлених та прийнятих на сесії міської ради.

Все ж таки сподіваємось, що знайдеться інвестор, який до 4 квітня подасть заявку і зможе дійсно реконструювати кіно-культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука. Або ж міська рада почне щось робити, аби не паплюжити Іванове ім’я бездіяльністю.

Надія ВІРНА

peredplata