На Буковині виникло 5 пожеж

У місті Вашківці Вижницького району вчора сталася пожежа у літній кухні. На момент виникнення загорання, власниця поралася по господарству. Жінка помітила клуби диму з-під покрівлі споруди і, зрозумівши, що сталася пожежа, зателефонувала до Служби порятунку. До місця події доправили рятувальників Державного пожежно-рятувального поста Державної пожежно-рятувальної частини № 4 м. Вашківців. Вогнеборці ліквідували пожежу, запобігши знищенню будівлі вогнем. Полум’я пошкодило перекриття та покрівлю літньої кухні, домашні речі. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

У селі Опришени Глибоцького району виникла пожежа у навісі із дровами. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власників. Господарі спалювали неподалік сміття і залишили вогонь без нагляду. Полум’я роздмухав вітер та перекинув на дрова, спричинивши пожежу. Її ліквідували рятувальники з смт Глибокої та с. Опришени. Внаслідок пожежі було знищено дрова та перекриття піднавісу.

У селі Василівка Сокирянського району пожежно-рятувальні підрозділи виїжджали на ліквідацію пожежі у навісі для зберігання сіна,  прибудованого до житлового будинку. Як з’ясувалося, власник палив і кинув недопалок поблизу сінника. Ймовірно, від сигарети загорілося сіно, а в подальшому полум’я поширилося на покрівлю житлового будинку. Працівники Служби порятунку оперативно ліквідували пожежу, врятувавши від вогню будинок. Вогонь знищив 5 тонн сіна, покриття навісу, частково покрівлю житлового будинку.

 

 

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

 

 

peredplata